• https://www.facebook.com/AFSAMTR
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905321740405
  • https://www.twitter.com/AFSAMTR
  • https://www.instagram.com/afsamtr
  • https://www.youtube.com/channel/UCd0Kp84nswcu8LdHWc3RYmA/featured
Site Haritası
AFRİKA DERGİSİ

Saat
Takvim
GÜNEY AFRİKA’DAKİ FORBES KÖMÜR’ÜN MADENİNDE MADENCİLER ÖLDÜRÜLDÜ

Polis, Çarşamba günü Forbes Kömür maden işletmesi dışında güvenlik görevlilerinin protestocu kalabalığı dağıtmasından sonra iki maden işçisinin ölümlerini araştırıyor.

Güney Afrika Kwa-Zulu Natal eyaletindeki Forbes Kömür & Manhattan'ın Kömür A.Ş. 'nin Magdalena ve Aviemore maden işçileri daha yüksek ücret talebiyle bu ayın başlarında greve gitmişti. Polis Çarşamba günü maden önünde toplanan 100 kişilik bir işçi bir grubunun toplandığını ve bu işçilerin güvenlik görevlileri tarafından dağıtıldığını söyledi.


İşçilerin bazı madendeki cephaneliğe girmeye çalıştığı ve onların güvenlik görevlileri tarafından dağıtıldığı iddia edildi. Dahası polis sözcüsü Jay Naicker’e göre güvenlik görevlilerinin maden yakınındaki düzensiz yerleşim bölgelerinin içine kadar işçilerin bazılarını kovaladığını ve iki işçinin vurulduğunu söyledi.

Naicker yaralıların hastaneye götürüldüğünü ama kurtarılamadığını ve iki cinayetin araştırıldığını söyledi. Polis vuranları bulmak için görevde olan tüm güvenlik görevlilerinin silahlarını topladılar.


Forbes Kömür İcra Direktörü Stephan Theron, sorumlu tartışma süreci için bu madenlerin kapatıldığını söyledi.

Ölümler Polis, platin üreticisi Lonmin Plc'nin (LMI.LN) Marikana madeni dışındaki protestocu madencilerin içine gerçek mermilerle ateş edilerek 34 kişinin öldürülmesinden sonra meydana geldi. Güney Afrika Apartheid sonrasındaki en kötü ve şiddetli durumla karşı karşıya kaldı.

Grevler yalnızca maden dışında daha şiddetli ayaklanmalara da neden olabilir ve ülke ekonomisini tehdit ediyor. Buna bağlı olarak da işsizlik artabilir.

Ağustostaki Lonmin madeninde işçilerin öldürülmesinden sonra grevler bütün maden sektörüne yayıldı. Ülkenin en büyük platin, altın ve demir madenleri kapatıldı. Grevlerin çoğu ücret artışları yoluyla çözümlendi ancak dünyanın en büyük platin üreticisi Anglo American Platinum (AMS.JO) de grev devam ediyor.

Ajans Afrika

 

 

  
2867 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın